Bli volontär

Hjälpa till som kattskötare

De flesta av oss som arbetar som kattskötare på katthemmet gör det som volontärer, d.v.s. utan betalning och på vår fritid. Arbetspassen är vardagar kl. 8.00-12.00 samt kl. 16.30-20.00 och helger kl. 08.30-12.30 samt kl.16.30-20.00, året runt. Kattskötarna arbetar i fasta team där man arbetar tillsammans med samma personer varje gång. Man måste kunna arbeta minst ett schemalagt arbetspass varannan vecka. För att ge katterna den omvårdnad de behöver måste du också klara av att utföra arbetsuppgifterna rent fysiskt.

Vid varje arbetspass finns en kattskötare som är passansvarig. Denne låser upp och släpper in övriga volontärer, informerar om det är något speciellt för just det arbetspasset, fördelar arbetet, ansvarar för att medicinera katter som ska ha medicin, ger mat till katterna (alternativt delegerar till annan van volontär) samt skriver dagbok för att informera anställd personal och nästkommande arbetspass. I dagboksanteckningarna noteras närvaron, om det hänt något särskilt under passet etc.

Huvudarbetsuppgifterna för en kattskötare är rengöring av katternas toalådor, städning av kattrummen och allmänna utrymmen, utfodring och övrig vård av katterna. En person tar varje pass hand om katterna som finns i den separata karantänavdelningen. Där är det extra noga med hygienen och speciella regler gäller. För att få arbeta i karantän krävs att man går en separat utbildning som anordnas vid behov.

Förutom de praktiska göremålen så ger kattskötarna självklart katterna en massa kärlek! Men vi har många skygga katter så du måste vara intresserad av att hjälpa hemlösa katter till ett bättre liv även om de kanske inte ger så mycket tillbaka till dig i form av gos och mys!

Hjälpa till med annat

Förutom att sköta om katterna behövs en hel del annat jobb göras inom föreningen. Det kan vara adoptionsverksamheten, butik & café, fadderverksamheten, volontärsamordning, sponsring (events, kalender), administration (web, intranät), information (sociala media, press) och självklart hittekattsverksamheten (rådgivning, sökning, infångning mm.) Är du kunnig inom områdena snickeri, målning, elarbeten etc. så är du också välkommen som volontär! Vi behöver alltid vara fler!

Att anmäla sig som volontär

Anmäl ditt intresse genom att skicka in en intresseanmälan

Anmälan är inte bindande. Du kommer att bli kallad till intervju och om vi bedömer att du skulle passa som volontär hos oss så får du börja med att gå några provpass som kattskötare på katthemmet. Observera att för att arbeta som volontär måste du ha fyllt 18 år. 

Varför vänta? Skicka in en intresseanmälan nu! 

blobcat_colored_9cat_love_2cat_lovecat_sick_4cat_sick_5cat_sickcat_sponsorcat_support_2closeexampleeye_2eyefacebook_2facebookfillerheart_3heart_2heartinstagram_2instagramlikemenu_2menu_4menupixneyswishqrtop_wavetwitter_2twitter