Kontakta oss

Adoption

Om du vill adoptera en katt så ska du prata med våra adoptionsvolontärer på katthemmet - läs vidare här för mer information och tidsbokning

Hittekatt

Om du har hittat en katt kontaktas föreningens hittekattsgrupp, i första hand via mail till hittekatt@samvetet.com. Det är det snabbaste sättet att både nå oss och få svar på ditt ärende. Glöm inte uppge ditt telefonnummer så att vi kan kontakta dig! Du kan även nå oss via telefon på 070-228 68 83 (endast mellan kl 9-10). Vänligen observera att hittekattsärenden endast ombesörjs av hittekattsgruppen.

Läs vidare nedan vad du själv kan göra innan du kontaktar hittekattsgruppen!
Tack för att du bryr dig om katten!

Stöd oss

Om du vill stödja oss som fadder, volontär eller genom sponsring/donation så får du mer information genom att skicka ett mail till:
 Fadderverksamheten fadder@samvetet.com
Volontärverksamheten volontar@samvetet.com
Sponsring/donation sponsring@samvetet.com

Övriga mailadresser 

Katthemmet katthem@samvetet.com
Medlemsfrågor medlem@samvetet.com
Akuthemsfrågor akuthem@samvetet.com
Styrelsen styrelsen@samvetet.com

Besöksadress 

Uppsala katthem
Jälla 205
755 94 Uppsala

Övrigt

Organisationsnummer 802417-4925
Plusgiro 21 06 13-6
Swish 123 272 1694

Om du har hittat en akut sjuk eller skadad katt - ring smådjurskliniken på Ultuna, telefon 018-67 26 80. Akutmottagningen har öppet dygnet runt.

Gäller det vanvård av djur - ring djurskyddsinspektören på Länsstyrelsen, telefon 010-223 31 10. Anmälan kan vara anonym. I akuta fall hänvisar vi till Polisen, telefon 114 14.

Om du har hittat en katt som du tror är hemlös ber vi dig göra följande:

  • Kontrollera om katten har en id-märkning tatuerad i örat. Märkningen kan kontrolleras via Kennelklubbens kattägarregister och hos SVERAK. Observera att detta är olika register, dvs katten bör eftersökas i båda.
  • Katten kan också vara id-märkt med ett chip i nacken. Detta kan veterinär, polis eller katthemmen kostnadsfritt kontrollera med en scanner.
  • Anmäl katten som upphittad hos Polisen, telefon 114 14 eller via polisens mail-tjänst.
  • Anmäl katten som upphittad på den nationella databasen VILSE.NU. Här kan du även söka för att se om katten anmälts som bortsprungen.
  • Sätt upp lappar i området där katten hittades.
  • Fråga runt i området där katten hittades, om någon där äger katten.

Om inte ägaren hittas, maila hittekatt@samvetet.com

blobcat_colored_9cat_love_2cat_lovecat_sick_4cat_sick_5cat_sickcat_sponsorcat_support_2closeexampleeye_2eyefacebook_2facebookfillerheart_3heart_2heartinstagram_2instagramlikemenu_2menu_4menupixneyswishqrtop_wavetwitter_2twitter