Vår verksamhet

Föreningen Samvetet och Uppsala Katthem

Uppsala katthem drivs av Föreningen Samvetet. Vi tar hand om hemlösa och avlivningshotade katter och omplacerar dem i nya hem. Samtliga katter blir veterinärbesiktigade, kastrerade, avmaskade, vaccinerade och chip-märkta.

Föreningen Samvetet och har inga bidrag från stat eller kommun. Verksamheten är helt beroende av ekonomiskt stöd från ideella organisationer, företag och privatpersoner.

Vi tillämpar en NO-KILL-policy vilket innebär att omhändertagna katter alltid får den vård och omsorg som erfordras. De får stanna på katthemmet tills de får ett nytt permanent hem. Endast i undantagsfall avlivas katter och då på inrådan av veterinär. Det rör sig i sådana fall alltid om svårt sjuka eller skadade katter, inga katter avlivas för att de är ”förvildade” eller för att de varit på katthemmet en lång tid.

 Föreningen Samvetet arbetar också för att kattens rättsliga och sociala status förbättras och är medlem i SVEKATT som är ett rikstäckande förbund för alla katters rätt till ett bra liv. 

blobcat_colored_9cat_love_2cat_lovecat_sick_4cat_sick_5cat_sickcat_sponsorcat_support_2closeexampleeye_2eyefacebook_2facebookfillerheart_3heart_2heartinstagram_2instagramlikemenu_2menu_4menupixneyswishqrtop_wavetwitter_2twitter