Adoptionsvillkor

De katter vi tar hand om har oftast haft en dålig start i livet. För att undvika att de far illa igen ställer vi vissa krav på de framtida adoptionshemmen. Våra krav är överkomliga och handlar mest om att ta hand om sin katt på bästa sätt. Läs igenom villkoren och tänk igenom dem innan ni bestämmer er för att adoptera en katt.

Adoptionshemmet förbinder sig att:

·      Sköta katten väl.

·      Uppsöka veterinär vid eventuell sjukdom eller skada.

·      Försäkra katten från första dag. Agria kontaktar nya ägaren i syfte att teckna försäkring hos dem eller, om annat bolag vill tecknas, stämma av datum för avslut på försäkringen i Agria. Detta för att förhindra glapp i försäkringen.

·      Inte avliva, sälja eller omplacera katten utan Föreningen Samvetets godkännande.

·      Hålla katten som innekatt i de fall Föreningen Samvetet inte specifikt godkänt utekatt.

·      Att näta/glasa in balkong och/eller uteplats innan katten flyttar in (gäller ej i de fall utekatt godkänts och balkong är i markhöjd), vilket ska ske inom 7-14 dagar från det att man fått tinga katten.

·      Acceptera hembesök från Föreningen Samvetet.

 

Föreningen Samvetet:

·      Förbehåller sig rätten att återta katten utan ersättning om katten bevisligen utsätts för vanvård, misshandel eller annan misskötsel.

·      Förbehåller sig rätten att återta katten utan ersättning i de fall adoptionshemmet på annat sätt brutit mot kontraktet.

·      Adopterar inte ut katter för avel. Alla katter som adopteras ut är kastrerade.

·      Adopterar ut katten i befintligt skick.

·      Adopterar ut katter inom en ca 4 mils radie (körvägen, inte fågelvägen) från katthemmet.

·      Adopterar ut innekatter, med vissa undantag.

 

blobcat_colored_9cat_love_2cat_lovecat_sick_4cat_sick_5cat_sickcat_sponsorcat_support_2closeexampleeye_2eyefacebook_2facebookfillerheart_3heart_2heartinstagram_2instagramlikemenu_2menu_4menupixneyswishqrtop_wavetwitter_2twitter