Adoptionsvillkor

De katter vi tar hand om har oftast haft en dålig start i livet. För att försöka undvika att de ska fara illa igen ställer vi en vissa krav på de framtida adoptionshemen. Våra krav är överkomliga och handlar mest om att ta hand om sin katt på bästa sätt. Läs igenom villkoren och tänk igenom dem innan ni bestämmer er för att adoptera en katt.

  • Adoptionshemmet förbinder sig att sköta katten väl.
  • Adoptionshemmet förbinder sig att vid eventuell sjukdom eller skada uppsöka veterinär.
  • Katten ska försäkras, villket ombesörjes av adoptionshemmet, alt. överlåtes av Samvetet.
  • Katten får inte avlivas, säljas eller omplaceras utan Föreningen Samvetets godkännande.
  • Föreningen Samvetet förbehåller sig rätten att återta katten utan ersättning om katten bevisligen utsätts för vanvård, misshandel eller annan misskötsel eller att man på annat sätt brutit mot kontraktet.
  • Föreningen Samvetet adopterar inte bort katter för avel. Alla katter som adopteras ut är kastrerade.
  • Katten ska vara innekatt i tätbebyggda områden.
  • Adoptionshemmet accepterar att föreningen Samvetet gör hembesök.
Hur det går till att adoptera en katt

Vill man adoptera en katt får man komma på något av våra besökspass; onsdagar 17-19 och söndagar 14-16. (Under Corona-tider är det bokade besök som gäller)

Där kan man prata med och få tips och råd av våra adoptionsvolontärer. Det är endast på besökspassen som man kan tinga en katt.

Har man någon fråga innan man kommer på något besökspass kan man maila till

adoption@samvetet.com

När vi kommit överens om vilken katt som skulle kunna trivas hos just dig så får du fylla i en intresseanmälan och vi går samtidigt igenom vad som sker därefter.

Efter intresseanmälan kommer vår verksamhetsledare att godkänna/inte godkänna intresseanmälan. När hen har gjort det kontaktar adoptionsvolontären dig och talar om hur det gick. Får man godkänt så bokar vi in 2-4 återbesök till katten. Är det en tam katt får man komma på två återbesök som ska ske inom en vecka och är det en skygg katt är det 3-4 återbesök inom 1,5-2 veckor som gäller.

Därefter ska man kunna ta emot katten i hemmet inom en vecka efter sista återbesöket. Då ska även allt vara klart för kattens hemkomst som t ex innätning av balkong/uteplats.

Adoptionen sker därefter enligt överenskommelse. Vid adoptionstillfället skriver man kontrakt och går igenom andra viktiga saker som försäkring samt signerar ägaranmälan till Sveraks ID register.

Att tänka på innan man får hem sin katt är utöver att skaffa den vanliga utrustningen som sandlåda, klösmöbler etc,även att se över om man har några giftiga växter hemma som katten kan få för sig att äta av. Har man inte haft katt tidigare så rekommenderar vi att man läser på lite om katter. Det finns många bra böcker som även erfarna kattägarekan ha nytta av. Alltid lär man sig något nytt.

När väl allt är klart och ni har er katt hemma hjälper vi gärna till om det är något man undrar över efter adoptionen.

Vi tar också tacksamt emot information om och bilder på katterna i deras nya hem.

blobcat_colored_9cat_love_2cat_lovecat_sick_4cat_sick_5cat_sickcat_sponsorcat_support_2closeexampleeye_2eyefacebook_2facebookfillerheart_3heart_2heartinstagram_2instagramlikemenu_2menu_4menupixneyswishqrtop_wavetwitter_2twitter